24 Apr 2009

Kerrie-kip in bladerdeeg

Geplaatst door jhaagmans @ 13:17 in Recepten Dit artikel uitprinten

Dit recept is een beetje uit nood geboren. Het was laat, we hadden weinig in huis, maar wilden ook niet meer naar de supermarkt. Vervolgens vonden we een stuk kipfilet in de diepvries en een pak bladerdeeg, daar is dit recept uit ontstaan. Later natuurlijk met wat aanpassingen om het nog iets lekkerder te maken!

Ingrediƫnten (3-4 pers.)

2 Kipfilets (ongeveer 300 gram)
1 pakje Bladerdeeg (10 velletjes)
1/2 gele of rode Paprika
Een paar ananasblokjes (naar wens)
1/2 Rode ui
2 takjes Verse peterselie (geen verse bij de hand? gebruik dan geen gedroogde, maar laat het weg!)
Een scheutje room
Kerriepoeder
Peper & zout
Olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de kip, paprika, ui en ananas in hele kleine blokjes (zo klein mogelijk). Snijd ook de peterselie fijn. Bak de kip gaar in wat olijfolie, strooi kerrie over de kip en voeg een scheutje room toe. De room moet goed geel kleuren, anders gebruik je te weinig kerrie of te veel room. Voeg nu ook de ui toe en roer het op laag vuur nog even door. Zet nu het vuur uit. Doe het mengsel in een kom en meng daar nu ook de paprika, de (uitgelekte) ananas en de peterselie doorheen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het geheel rustig afkoelen en leg op tijd de bladerdeegplakjes klaar.

Als het bladerdeeg ontdooid is, kunnen de flapjes gemaakt gaan worden. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven). Leg op elk flapje een schep vulling en klap de flapjes dicht. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant vervolgens met room (of voor een glimmend resultaat met losgeklopt ei). Als alle flapjes klaar zijn, kunnen ze op een bakplaat met bakpapier de oven in. Het afbakken duurt, afhankelijk van de oven en het gebruikte bladerdeeg, 15 tot 25 minuten. Houd het in de gaten, bestreken met room hoeven ze niet echt donker te worden, met ei worden ze donkerder.

Het recept is lekker als hoofdgerecht met een frisse salade, maar ook als hapjes op een feestje of als voorgerecht. Let op: de binnenkant is heet. Eet smakelijk!

Geen reacties

Trackback URI | Reacties RSS

Reageer