25 Apr 2009

Sherrysaus (cocktail-/dipsaus)

Geplaatst door jhaagmans @ 12:15 in Recepten Dit artikel uitprinten

Dit recept is gebaseerd op de alom bekende whisky- of cocktailsaus, maar met één heel belangrijk verschil: er wordt gebruik gemaakt van sherry. Het geeft een heerlijk resultaat, lekker bij enorm veel gerechten en snacks.

Ingrediënten

3 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel Ketchup
3 eetlepels opgeklopte slagroom (kan ook met ongeslagen room voor een dunner resultaat, gebruik dan 1/2 eetlepel)
1/2 eetlepel Sherry

Bereidingswijze

Het kan bijna niet simpeler: roer de mayonaise en de ketchup door elkaar en voeg vervolgens de room en sherry toe en roer het geheel tot een glad resultaat. Proef dan en kijk of het zo lekker is. Is het te zuur, voeg dan nog wat mayonaise en (slag)room toe. Is het niet sterk genoeg van smaak, voeg dan nog wat ketchup en/of sherry toe.

Heerlijk als saus bij de barbeque, bij het gourmetten of bij mosselen. Ook niet verkeerd als saus bij gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Geen reacties

Trackback URI | Reacties RSS

Reageer