03 May 2009

Fruitcrumble: een heerlijk toetje

Geplaatst door jhaagmans @ 20:05 in Recepten Dit artikel uitprinten

Het onderstaande recept is voor een romige crumble met fruit naar keuze. Het is een recept dat je goed kunt maken als je veel fruit over hebt dat al een beetje zacht geworden is.

Ingrediënten

150 gram bloem
100 gram boter
100 gram suiker
250 ml crème fraîche
2 zakjes vanillesuiker
500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld appel en peer of aardbei en rode bessen)

Bereidingswijze

De boter in kleine klontjes verdelen. In een beslagkom de klontjes boter, suiker en bloem met een mixer te lijf gaan. Het is belangrijk dat het een los geheel wordt, met wat grotere klonten erin. Wordt het meer een plakkerige massa, dan voeg je nog wat bloem toe, wordt het te los, dan voeg je klontje voor klontje nog wat boter toe. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden (hetelucht iets lager).

Nu het fruit in kleine stukken snijden en dat door de crème fraîche mengen. Ook de vanillesuiker er doorheen doen. Doe hierna het fruitmengsel in een grote ondiepe schaal en strooi de crumble eroverheen. Zet het in de oven tot de crumble hier en daar bruin begint te kleuren (gebeurt na ongeveer 30 minuten). Warm serveren.

Het recept is heerlijk met roomijs en/of slagroom. Natuurlijk zijn er tal van variaties te bedenken, denk ook eens aan een vruchtenlikeurtje door het vruchtenmengsel of bijvoorbeeld aan de combinatie appel-kaneel. Smakelijk!

Geen reacties

Trackback URI | Reacties RSS

Reageer