04 Apr 2009

De Staat – Wait for Evolution

Geplaatst door jhaagmans @ 10:14 in Muziek Dit artikel uitprinten

Een aantal van de heren van de Staat ken ik nog van de middelbare school. En het deed mij dus enorm veel plezier dat ik plotseling, zeer onverwacht, hun plaat in de rekken bij een cd-winkel tegenkwam. Ze doen het goed, ik had al gehoord dat ze op Pinkpop stonden en wist ook dat ze getourd hebben in het voorprogramma van dEUS, niet de minsten.

Maar eigenlijk heb ik altijd het gevoel gehad dat het niet anders kon. Waar twee van de leden (Torre en Jop) al een geinig bandje neer wisten te zetten op de middelbare school, hebben ze nu echt een heel erg vernieuwende weg ingeslagen. Toen ik het nummer Wait for Evolution (ook de titel van het eerste album) voor het eerst hoorde wist ik meteen dat De Staat de juiste weg was. Of het dan uiteindelijk een succes wordt is altijd maar de vraag, maar het enthousiasme op het podium en de meeslependheid van de muziek hebben de band behoorlijk in de goede richting geduwd. De muziek is spannend, je bent altijd benieuwd wat er nu komt en het is bijna onmogelijk om op te houden met luisteren.

Wait for Evolution is dus ook meteen de titel van het debuutalbum en het is me er eentje, zeg. De stijl is niet te omschrijven, maar ik zou zeggen: kijk naar het filmpje en kopen die plaat!

Geen reacties

Trackback URI | Reacties RSS

Reageer