13 Apr 2009

Tata Nano: de goedkoopste auto ter wereld

Geplaatst door jhaagmans @ 13:26 in Auto's Dit artikel uitprinten

Daar was hij dan, de Tata Nano. Het deed me eerlijk gezegd een beetje vreemd aan dat deze wagen als auto gepresenteerd werd, want de Nano heeft wel de karakteristieken van een auto, maar lijkt toch meer op een invalidemobiel. Toch is het idee prima. Een extreem goedkope auto om de overload aan motoren en brommers in India te verminderen. Sterker nog, de Nano lijkt op het oog best eens te kunnen gaan slagen. Voor 1700 euro willen zelfs een hoop Nederlanders wel over de esthetische beperkingen van deze auto heen kijken, denk ik.

En deze auto is ook gemaakt met een eventuele uitbreiding naar de Europese en Amerikaanse markt in het achterhoofd. De Nano heeft namelijk een interieur dat zonder al te veel aanpassingen geschikt is om het stuur van rechts (in India wordt links gereden) naar links te verplaatsen. Er zullen vast wat veiligheidsoverwegingen in acht genomen moeten worden (airbags bijvoorbeeld) voordat de auto hier verkocht mag worden, maar hij maakt zeker kans. In alle eerlijkheid denk ik overigens dat deze auto iets te licht is voor de Europese snelweg. Met 33 PK zal de Nano volbeladen misschien 90 of 100 km per uur kunnen rijden en ik heb sterk de indruk dat wij Nederlanders daar iets te gehaast voor zijn.

Maar toch, de intenties zijn goed en de prijs van de auto ligt vele malen lager dan de goedkoopste Dacia, dus wellicht zien we binnen enkele jaren toch een paar Nano’s op de Nederlandse weg!

Zie ook vooral de foto’s van de Tata Nano!

Geen reacties

Trackback URI | Reacties RSS

Reageer